Konstnärer

Jag har inte förstått hur t.ex Picasso har blivit känd. Han va först med sin egen grej och det är det som gör hans verk så unika, men nu för tiden målar många precis som han gjorde. Det vill säga klottra som ett barn som inte vet vad den ska måla. Och tro det eller ej, men om man är konstnär så måste man vara en djup person.

Om du målar en bild så måste du kunna uttrycka hur du tänkte när du målade, med ord. Och det väldigt bra. T.ex om du målat himel, hav, något träd med en skugga på så kanske det låter så här:

- Himelen representerar glädje i livet, och livet efter detta. Den representerar samtidigt livet i sig. För livet är inte alltid så klart, det finns gråa moln som uppstår i livet ibland, men försvinner med tiden.  Havet kommer med sina djupa gångar, oupptäckta kunskaper och känslor. Ibland är man lugn och solen skimrar på en, men helt plötsligt kan det blåsa upp till storm och man blir ursinnig och får vredesutbrott. Trädet stå för förökning. Vi förökar oss och växer oss stora och förståndiga. Skuggan bakom trädet symboliserar hat och att bakom varje yta finns det hat och förtryck av något slag.

Okej, jag orkade inte skriva mer utan skrev bara lite snabbt så här. Men det är faktiskt sant, alla kända konstnärers verk har en stor berättelse bakom sig. Så om du ser en tavla någon gång, som ser gräslig ut. Tänk då på vad allting symboliserar, så blir målningen genast mycket viktigare och attraktivare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0